Beställ enkelt våra böcker nedan genom att klicka Köp under varje enskild titel nedan. 

  Notera att din webbläsare kan behöva uppdateras för att köp ska gå att genomföra. 

Peter Lucas Erixon
Mäld

Under nästan trettio års tid, tidvis dagligen, har Peter Lucas Erixon antecknat sina drömmar vilka här redovisas kronologiskt från 1987 fram till 2016. Projektet är imponerande, ja svindlande, om man betänker att det inleddes av en tjugofemårig yngling som vid bokens slutpunkt är femtiotre.

Drömmen är av naturen oförutsägbar och därmed tacksam som narrativ figur. Den genererar drastiska vändpunkter och cliffhangers, tvära kast mellan väsensskilda stämningslägen och abrupta avslut. Tvärt slungas läsaren genom ett mycket nyansrikt stoff: äckel, rädsla, skam, saknad, ånger, ångest, lust, våld, död.

Många passager kännetecknas av fantasifull gränslöshet där moralupplösningen är lika förekommande som uttryck för orubblig moraluppfattning.

Här återstår drifterna, ångern, känslorna, glädjen, lättnaden. Hela den stora Handlingen skapas hos läsaren. Fängslande och ytterst speciell läsning.

Redaktör Per Engström
Omslagsidé Jörgen Högberg/Layout Björn Gidlund
442 s, Spargo, 2017
Mjukband ISBN 978-91-7611-853-5
e-bok ISBN 978-91-7773-111-5

KÖPSollidenbreven

Brevväxling från norra Jämtland 1918 / 1922-1923

"Lilla raring! Tänk att du äntligen ska komma hem till oss!"

I denna autentiska brevväxling, mestadels mellan en mor och två döttrar, blir tiden för hundra år sedan levande igen och nära. Tuberkulosen och spanska sjukan härjar.
   Modern Emma Persson skriver 1918, då intagen vid Sollidens sanatorium, i breven till sin make i en tid full av oro för sjukdomar, livet där hemma och det pågående kriget. Hennes två unga döttrar Märta och Maria, i omgångar på Solliden åren 1922 och 1923, skriver också - längtande och nyfikna - hem och till varandra.
   Breven är rörande mänskliga dokument som avspeglar såväl sanatorietillvaron som det dåtida bondelivet på en gård i norra Jämtland. Vardagsomsorger och humor går hand i hand.

Redaktör Mats Göransson
Omslagslayout Elisabet Rydell
173 s, inbunden, Spargo, 2018. Utkommer v 52
ISBN 978-91-7773-098-9

KÖP

Peter Lucas Erixon

Silversnöret

"Det här är en roman långt ifrån den nutida svenska kriminalromanen, i händerna på en författare som vill och kan något mera. Den sakliga tonen och det avskalade, nästan homeriska språket laddas med en lyrisk intensitet som aldrig släpper sitt tag om läsaren eftersom den har något obönhörligt och viktigt att säga. En oerhört väl komponerad och förtätad roman. I mitt tycke ett mästerstycke. I all sin saklighet skimrar det här språket på ett sätt som liknar det som finns i Linnés reseskildringar. Det hämtar sin näring ur den ständigt närvarande skogen och ljuset och grönskan, det vemodigt svenska vi bär djupt inom oss. Den här romanen måste å det starkaste anbefallas till läsning."

Håkan Andersson, Gotlands Allehanda

Silversnöret är en roman med deckarens bladvändarspänning. Den blev stort uppskattad när den utkom hösten 2011 på Bokförlaget Trombone och en andra upplaga trycktes redan efter fyra veckor. Nu utger Spargo förlag på nytt denna gripande och tidlöst angelägna roman.

Omslagslayout Elisabet Rydell
Framsidesskrift i faksimil Birgitta Lillpers
295 s, mjukband, Spargo, 2017
ISBN 978-91-7773-333-1

KÖP